|
IT kommunikációs szolgáltató képzés OKJ azonosító: 54 482 02 0010 54 02
Tartalom:
1452-06 Gazdálkodás
1453-06 Vendégfogadás
1454-06 Napi tevékenységek végzése
1455-06 Higiéniás tevékenység végzése
1456-06 Állattartás, kertművelés
1457-06 Takarítás
A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
- A turizmusban résztvevők számára szállást, étkezést, és ház körüli
tevékenységben részvételi lehetőséget nyújt. Információt nyújt a lokális
nevezetességekről, népszokásokról.
- Az ellátásban felhasználja a saját előállítású mezőgazdasági termékeit.
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1452-06 Gazdálkodás
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Felméri a helyi adottságoknak megfelelő turisztikai szolgáltatás
lehetőségeit
- Elindítja a vállalkozását
- Üzleti tervet készít/készíttet
- Elkészíti, elkészítteti a szükséges tervdokumentációkat, tanulmányokat
- Megteremti a vállalkozás működéséhez szükséges alapvető anyagi, emberi,
technológiai erőforrásokat
- Megvalósítja a beruházást
- Beszerzi a működéshez szükséges engedélyeket
- Fejleszti a vállalkozását
- Folyamatosan szépíti a környezetet
- Szintentartó beruházást folytat
- Modernizálja az ellátás színvonalát
- Védi az épített és természeti környezetet
- Ügyviteli munkát végez
- Számlát/szállítólevelet készít nyomtatványon/számítógépes program
segítségével
- Levelezést folytat beszállítókkal/vevőkkel/szakhatóságokkal/szakmai
szervezetekkel postai úton/emailban
- Telefont, faxot, számítógépet, szükség szerint pénztárgépet és egyéb
ügyviteltechnikai eszközöket kezel
- A munkavégzéshez szükséges dokumentumokat biztosítja/biztosíttatja és
vezeti (munkaügyi, számviteli, pénzügyi, adózási, minőségbiztosítási)
- Alapvető pénzügyi, számviteli műveleteket végez
- Vendégforgalommal, beszerzésekkel kapcsolatos pénzügyi műveleteket végez
- Nyilvántartásokat kezel
- Készpénzzel, vagy készpénzkímélő módon fizettet
- Házipénztárt kezel
- Banki, postai tranzakciókat végez
- Marketing tevékenységet végez
- Reklámozza vállalkozását
- Piackutatást végez, kapcsolatot épít leendő vendégeivel
- Részt vesz szakmai rendezvényeken, kiállításokon
- Kezeli a reklamációt
- Kapcsolatot tart más turisztikai szolgáltatókkal, szakmai szervezetekkel
- Szerződéseket köt szóban és írásban
- Tárgyal, idegen nyelven alapfokon kommunikál
- Egyedi árajánlatot készít
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1453-06 Vendégfogadás
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Recepciós feladatokat lát el
- Fogadja és elhelyezi a vendégeket
- Biztosítja a speciális igényű vendégek fogadásának feltételeit
- Kérdezi a vendégeket az igényeikről
- Tájékoztatja a vendégeket a szolgáltatásokról, program-lehetőségekről
- Megszervezi a vendégek igény szerinti szabadidős tevékenységét,
szállítását
- Lehetőség és igény szerint gasztronómiai bemutatókat, programokat
szervez (disznóvágás, lekvár főzés, stb.)
- Gondoskodik a vendégek és vagyontárgyaik biztonságáról
- Gyermekmegőrzést biztosít, speciális gyermekprogramokat szervez
- Ismeri szűkebb, tágabb környezete hagyományait, sajátosságait
- Műveli és tanítja a hagyományokat
- Helyi hagyományokon alapuló tárgyakat árul
- Termésekből, virágokból dekorációt, ajándékot készít
- Kapcsolatot tart a vendégekkel
- Kommunikál a vendégekkel
- Méri a vendégek elégedettségét
- Kölcsönözhető eszközöket biztosít
- Betartja a kulturált viselkedés és vendégfogadás szabályait
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1454-06 Napi tevékenységek végzése
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Beszerzi az árut
- Ételt készít és felszolgál
- Az alapvető szabályok alkalmazásával, ízlésesen terít, felszolgál
- Ismeri az egészséges étrend összeállításának szabályait
- Hagyományos, tájjellegű ételeket főz
- Vegetáriánus ételeket főz
- Felkészül a speciális táplálkozási igényű vendégek ellátására (pl.:
lisztérzékenyek)
- Megtanítja a vendéget az étel elkészítésére
- Biztosítja a megfelelő italválasztékot, felszolgálja azokat
- Napi takarítást végez
- Alapvető karbantartási munkákat végez
- Betartja a tevékenységével kapcsolatos előírásokat
- Baleset esetén elsősegélyt nyújt, intézkedik
- Igény esetén teljes ellátást biztosít
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1455-06 Higiéniás tevékenység
végzése
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Ellenőrzött helyről vásárol
- Ellenőrzi, figyeli a szavatossági időket
- Védekezik az ember életterét zavaró rovarok ellen
- Betartja az élelmiszerek kezelésének, az ételek készítésének, a konyhai
eszközök és
- gépek használatának alapvető higiéniai követelményeit
- Figyelemmel kíséri az alkalmazottak személyi higiéniáját és biztosítja a
betartásához szükséges feltételeket
- Rendben tartja a játszóteret, a kijelölt dohányzóhelyet
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1456-06 Állattartás, kertművelés
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Takarmányoz, megfelelő körülmények között tartja az állatokat
- Felismeri a betegségek tüneteit
- Gyümölcsöt és zöldséget termel
- Ismeri a hagyományos, tájra jellemző recepteket
- Lekvárt főz, befőttet, savanyúságot készít
- Borászati tevékenységet folytat
- Igény szerint bevonja a vendégeket a ház körüli munkákba
A szakmai követelménymodul azonosítója és megnevezése:
1457-06 Takarítás
A szakmai követelménymodul tartalma:
Feladatprofil:
- Napi takarítást végez
- Betartja a tevékenységével kapcsolatos előírásokat
- Baleset esetén elsősegélyt nyújt, intézkedik
- Védekezik az ember életterét zavaró rovarok ellen
- Ágyneműt, törölközőt cserél
- Megvarrja az elszakadt textíliát, mos, szárít, vasal
- Igény szerint elvégzi a vendég ruháinak tisztítását
|
Álláshirdetés!
10 éve működő felnőttképzési intézmény jó kereseti lehetőséggel keres
megfelelő iskolai végzettséggel és legalább 2 éves szakmai
tapasztalattal rendelkező, munkájára igényes munkatársakat az alábbi
munkakörök betöltéséhez:
- angol és német nyelvtanár
- informatika tanár
Fényképes Europass önéletrajzokat a palyazat@ioszia.hu e-mail címre várjuk!
Tanfolyamok, képzések Gyöngyösön
|
|